BPM Projelerine Başlarken…

Geçmişte yapmış olduğumuz projeler süresince yaşadığım ve bundan sonraki projelerde yaşayacağım tecrübeleri, önerilerimi sizlerle bu sayfada paylaşıyor olacağım.

İlk olarak “Ürün seçimi ve POC çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?” sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Öncelikle değerlendirmeye alınacak ürünlerin BPM ile yakından ilişkili bazı standartları karşıladığından emin olmalıyız. Bu standartların başında ise BPM konusunda lider firmaların hemen hemen hepsinin desteklediği BPMN ve BPEL gelmektedir. Böylece kurumunuzdaki diğer sistemlerle entegrasyon kabiliyetlerini arttırır ve farklı bilgi seviyesindeki kullanıcıların projede aktif rol almalarını sağlayabilirsiniz.

“Entegrasyon” demişken birazda bu konuya değinelim.. Günümüzde büyük kurumların neredeyse tümünde farklı altyapılara sahip, çeşitli üreticiler tarafından geliştirilmiş uygulamaların birlikte çalıştığını biliyoruz. Bu birlikteliğin sağlıklı ve uzun soluklu olabilmesi için tıpkı insanlar arasında olduğu gibi güçlü bir iletişim yeteneğine yani “entegrasyon” kabiliyetine ihtiyaç vardır. BPM ürünlerini, tam olarak kurumlardaki faklı sistemler arasında iletişimi sağlayan bir baz istasyonu gibi düşündüğümüzde seçeceğimiz ürünün tüm altyapılarla entegre olebilmesi büyük önem taşımaktadır. Aksi halde projenin başlamadan fail olacağı neredeyse kesindir. (Devam edecek..)

Leave a comment